El preu de l’electricitat puja

Any rere any, amb l’arribada de Gener ens cobreixen les noticies sobre les pujades del preu de la llum; això ha estat un fet continu en els últims anys.

És cert que aquest any aquesta pujada en el preu de la llum ha anat sumada d’unes baixes temperatures, que ens fan sentir més dependents d’un subministrament elèctric que ens permeti estar en condicions de benestar a casa però la pujada de preus no afecta a tots els consumidors per igual, tot i que sigui igual d’indignant et toqui o no.

 

El cas és que la base de tota factura ben contractada i ajustada al consum de cadascú és escollir bé en cada moment quin  perfil consumidor ens trobem i per tant que el tipus de contracte s’adapti al màxim al que nosaltres realment utilitzem.

En el cas de parlar de consum domèstic bàsicament s’hi troben dos tipus de contracte:

  • Mercat lliure: el preu de l’electricitat oscil·la en funció del preu del mercat, però el preu esta establert durant el període contractat , normalment són anuals. La pujada es reflectirà en el moment de renovar el contracte.
  • PVPC (Preu Voluntari per al petit Consumidor): és un preu de la llum canvia cada hora segons evolucioni el mercat , aquestes variacions es reflectiran a la propera factura que rebin.

Aquesta variació dependrà del tipus de comptador i la modalitat de contracte  que potser tarifa general, tarifa nocturna (discriminació horària) , en aquesta ultima les hores cares van des de les 12h fins 22h i hores barates  des de les 22h fins les 12 hores del dia següent.

A la PVPC  la potencia màxima de contracte és de 10 kW i es la modalitat que es troben acollides la major part de vivendes i petits locals comercials.

Així doncs, està clar que si vostè es troba en el Mercat lliure la repetida notícia de que la llum cada cop és més cara i les famosos quasi 100€/MW que es senten als mitjans de comunicació tindrà que anar en compte els preus que li apliquen  al renovar el contracte i també te que saber que si no denuncia el contracte o sol·licita la renovació  la companyia elèctrica li renova automàticament amb els preus nous.

Si esta en PVPC els preus li aplicaran mensualment, per tant la pujada es realitzarà a la propera factura.

Si el que vol es aconseguir un contracte ajustat al seu perfil consumidor i que l’assessorem sense cap tipus de compromís, no dubti en contactar-nos! Estarem encantats d’ajudar-lo a ser un consumidor el més eficient possible 😉